top of page

El club

L'any 2005, dues entitats de la comarca (Club Bàsquet Tona i Club Bàsquet Torelló) van prendre la iniciativa de treballar conjuntament en un equip de jugadores amb projecció amb la finalitat de potenciar la seva evolució i evitar que haguessin de marxar de la comarca per poder competir amb els millors equips de la comunitat.

A partir del 2009, la incorporació d' una tercera entitat (Club Bàsquet Vic), donava una major solidesa al projecte comú, que va passar a tenir dos equips de noies d'un nivell alt de competició que aconseguia, mitjançant la cooperació entre clubs, oferir bàsquet femení de alt nivell a la comarca d' Osona aconseguint arribar als Campionats de Catalunya. 

Al llarg de les últimes temporades, les relacions entre clubs es van distanciar-se a causa de problemes aliens al projecte que mantenien en comú, però que repercutien de forma directa en el mateix. Aquesta falta de visió cooperativa i treball en comú, va portar a una situació tensa entre les entitats. El primer club en abandonar el projecte fou el Club Bàsquet Tona (Temporada 2010-11), quedant només Club Bàsquet Vic i Club Bàsquet Torelló com a clubs vinculats. La temporada 2011-2012 va servir per acabar de deteriorar les relacions entre les dues entitats i un projecte que perdia força i veia el final del camí.

Aquesta alerta va portar a que el grup d' entrenadors del projecte es plantegessin la possibilitat de mantenir el mateix format però de forma independent i sense la cooperació de les entitats, passant a ser una nova entitat de bàsquet a la comarca, amb la voluntat de seguir promovent el bàsquet femení de rendiment a la comarca d' Osona, mantenint els objectius a curt i llarg termini que tenia el projecte “EB Femení Osona”.

Neix d'aquesta manera, el passat any 2012, una nova entitat esportiva en la ciutat de Vic, un club de bàsquet femení que té com a finalitat donar una prolongació al treball que fins ara es portava a terme amb el projecte del “EB Femení Osona”. El nom d' aquesta nova entitat manté el nom de l' antic projecte “Femení Osona”, amb la intenció de mostrar al públic potencial que es tracta d' una continuïtat de l' anterior projecte.

Amb Imma Magem al capdavant d'aquesta nova entitat de la ciutat de Vic, el Femení Osona va iniciar els primers passos la passada temporada 2012 - 2013 amb vuit equips i la il·lusió de seguir creixent dia rere dia. El Club ha aconseguit, amb aquests anys de vida, créixer i consolidar-se amb una estructura esportiva que compta amb més de 300 esportistes, essent un club de bàsquet femení referent a la Catalunya Central.

ebfo.jpg
FEMENI_OSONA.jpg
Femeni Osona JPG.jpg
DSC00593_edited.jpg
bottom of page